duminică, 18 noiembrie 2012

De ce nu cumpără românii asigurare pentru locuințe?



De ce nu cumpără românii asigurare pentru locuințe?

Fara comentarii »



Asigurarea obligatorie a locuințelor s-a transformat într-un concept atât de superfluu încât parcă orice discuție trece pe lângă urechile celor care ar trebui să fie direct interesați. Exact ca în Petrică și lupul, am strigat „amendă!” de atât de multe ori încât conceptul în sine nu mai are nicio valoare. Toate demersurile autorităților de a face cunoscut conceptul au întărit de fapt ideea că asigurarea obligatorie este de fapt opțională.



Războiul care se duce acum între CSA și restul lumii chiar ar fi un motiv real de îngrijorare. Care sunt motivele? De ce vrea CSA ca proprietarii de polițe facultative să plătească și acei 10-2o de euro/an pentru asigurarea obligatorie? Ai spune că vrea să crească vânzările PAID. O măsură întemeiată dealtfel, în condițiile în care PAID nu mai vinde nici măcar înzecit cât vindea și oricum a vândut întotdeauna foarte slab. Dar dacă acesta ar fi scenariul, atunci de ce PAID are ca reacție oficială o replică de genul „ne luptăm să simplificăm procesul de asigurare, sperăm să nu mai fie necesare două polițe”? Și mai mult de atât, președintele PAID este un fost membru CSA. Te-ai aștepta să ducă mai departe politica bine încetățenită în perioada de apartenență la Comisie.



Tărăboiul este mare. Curtea de Apel a făcut nulă decizia CSA de dublă-asigurare, CSA avertizează că este doar o bătălie câștigată, nu un război. În tot timpul acesta, nimeni nu se mai asigură. Și aceasta este atitudinea permanentă încă de la apariția conceptului de asigurare obligatorie. Întregul sistem pare să fie prea ocupat să își pună piedică singur pentru a mai și vinde ceva. Și apoi, toată lumea se întreabă de ce. De ce nu cumpără românii asigurare pentru locuințe?








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu