duminică, 18 noiembrie 2012

De ce nu cumpără românii asigurare pentru locuințe?



De ce nu cumpără românii asigurare pentru locuințe?

Fara comentarii »



Asigurarea obligatorie a locuințelor s-a transformat într-un concept atât de superfluu încât parcă orice discuție trece pe lângă urechile celor care ar trebui să fie direct interesați. Exact ca în Petrică și lupul, am strigat „amendă!” de atât de multe ori încât conceptul în sine nu mai are nicio valoare. Toate demersurile autorităților de a face cunoscut conceptul au întărit de fapt ideea că asigurarea obligatorie este de fapt opțională.



Războiul care se duce acum între CSA și restul lumii chiar ar fi un motiv real de îngrijorare. Care sunt motivele? De ce vrea CSA ca proprietarii de polițe facultative să plătească și acei 10-2o de euro/an pentru asigurarea obligatorie? Ai spune că vrea să crească vânzările PAID. O măsură întemeiată dealtfel, în condițiile în care PAID nu mai vinde nici măcar înzecit cât vindea și oricum a vândut întotdeauna foarte slab. Dar dacă acesta ar fi scenariul, atunci de ce PAID are ca reacție oficială o replică de genul „ne luptăm să simplificăm procesul de asigurare, sperăm să nu mai fie necesare două polițe”? Și mai mult de atât, președintele PAID este un fost membru CSA. Te-ai aștepta să ducă mai departe politica bine încetățenită în perioada de apartenență la Comisie.



Tărăboiul este mare. Curtea de Apel a făcut nulă decizia CSA de dublă-asigurare, CSA avertizează că este doar o bătălie câștigată, nu un război. În tot timpul acesta, nimeni nu se mai asigură. Și aceasta este atitudinea permanentă încă de la apariția conceptului de asigurare obligatorie. Întregul sistem pare să fie prea ocupat să își pună piedică singur pentru a mai și vinde ceva. Și apoi, toată lumea se întreabă de ce. De ce nu cumpără românii asigurare pentru locuințe?








LA PLIMBARE

LA MESE FESTIVE

FAMILIE

in sfirsit VINERI

atentie la I.T.

incurajam consumul de lapte

tunisia

loc pentru razboiul stelelor

moeciu

aici incepe infinitul

aici a fost filmat "gladiatorul"

sâmbătă, 27 octombrie 2012

audit energetic

Legislatie


Pretul crescand al combustibililor fosili, epuizarea resurselor naturale, situatia economica la nivelul tarii care trebuie sa importe petrol si gaze naturale, presiunea asupra bugetului familiilor, fenomenul de sera planetar care a luat proportii ingrijoratoare, racordarea la masurile adoptate de Uniunea Europeana, situeaza eficientizarea energetica a cladirilor civile in centrul preocuparilor guvernamentale.

Incepand din 1 ianuarie 2007 a intrat in vigoare Legea nr. 372/2005, privind performanta energetica a cladirilor, lege ce reprezinta transpunerea Directivei nr. 2002/91/CE privind performanta energetica a cladirilor, iar la data de 21 februarie 2007 a intrat in vigoare Ordinul nr. 157/2007 din 01/02/2007 al Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, act ce reglementeaza tehnic metodologia de calcul al performantei energetice a cladirilor.

Conform art.12 din aceasta lege: pentru categoriile de cladiri care se construiesc, certificatul se elaboreaza prin grija investitorului/ proprietarului si se cuprinde in documentatia pentru receptia la terminarea lucrarilor, totodata art. 13 prevede:

"Certificatul de performanta energetica a cladirii se elaboreaza cu respectarea legislatiei in vigoare pentru cladirile prevazute la articolul 7 (locuinte unifamiliale, blocuri de locuinte, birouri, cladiri de invatamant, spitale, hoteluri si restaurante, sali de sport, cladiri pentru servicii de comert si alte tipuri de cladiri consumatoare) care se construiesc, sunt vandute sau inchiriate".

Deci fiecare proprietar de locuinta, daca doreste sa vanda sau sa inchirieze locuinta, va trebui sa prezinte un certificat de performanta energetica a cladirii.

Acest certificat contine detalii legate de calitatea energetica a cladirii, care ne ajuta sa calculam costurile viitoare de intretinere. Cine isi cumpara o casa sau isi inchiriaza un apartament are dreptul de a se documenta despre calitatea termica a acesteia.

Certificatul de performanta energetica a cladirii este eliberat de catre un auditor energetic atestat, in urma unei expertize energetice si este valabil zece ani de la data emiterii.

Prin Programul National de Reabilitare Termica a Cladirilor de Locuit, Guvernul Romaniei a stabilit un cadru legislativ care sa incurajeze, sa faciliteze si sa ajute in mod direct investitiile in reabilitarea termica a cladirilor.

Baza legislativa:

• Legea 372/2005 - privind performanta energetica a cladirilor publicata in M.O. partea I nr.1144 din 19.12.2005, intrata in vigoare pe 01.01.2007.

• Ordinul nr. 691 din 10.08.2007 - pentru aprobarea normelor metodologice privind performanta energetica a cladirilor publicata in M.O. partea I nr. 695 din 12.10.2007.

• Legea nr. 199/2000 - "Legea eficientei energetice" privind utilizarea eficienta a energiei.

• Ordonanta Guvernului Romaniei. nr. 29/2000 - privind reabilitarea termica a fondului construit existent si stimularea economisirii energiei termice (in acord cu prevederile Protocolului de la Kyoto).

• Ordonanta Guvernului Romaniei nr. 174/2002 - privind instituirea de masuri speciale pentru reabilitarea termica a unei cladiri de locuit multietajate.

• Ordonanta de Urgenta 18/2009 - privind cresterea performantei energetice a blocurilor de locuinte.

2010 Audit Energetic

Legislatie

OUG 114/23.12.2009 aparuta in M.O. 919/29.12.2009 la Art. XV prevede amanarea obligativitatii certificatelor de performanta energetica in cazul vanzarii sau inchirierii locuintelor unifamiliale sau a apartamentelor pana la data de 01.01.2011.

De la 1 ianuarie 2011 orice cladire oferita spre vanzare sau inchiriere va trebui sa fie insotita de un certificat de performanta energetica, legea 372/2005

ORDONANTA DE URGENTA nr. 69/30.06.2010 privind reabilitarea termica a cladirilor de locuit cu finantare prin credite bancare cu garantie guvernamentala

August 15th, 2011

2012 Certificatul energetic pentru locuinţe va fi impus atât la renovări majore, cât şi în anunţul de vânzare sau închiriere

Constructorii de clădiri noi vor fi obligaţi, de anul viitor, pentru a obţine autorizaţia de construire, să realizeze şi un studiu privind sistemele alternative de încălzire, iar certificatul energetic va fi impus atât la renovări majore, cât şi în anunţul de vânzare sau închiriere a unei locuinţe.

Prin renovare majoră a clădirilor existente se va înţelege acea lucrare efectuată la anvelopa clădirii şi/sau la sistemele tehnice ale acesteia, pentru care costurile depăşesc 25% din valoarea de impozitare a clădirii, exclusiv valoarea terenului pe care este situată clădirea, relevă un proiect de ordonanţă al Guvernului obţinut de MEDIAFAX.

În cazul renovării majore a clădirilor, proprietarii/administratorii acestora vor putea monta sisteme alternative de producere a energiei, în măsura în care prin proiect se stabileşte că acest lucru este posibil din punct de vedere tehnic, funcţional şi economic.

Actul normativ stabileşte că în vederea obţinerii autorizaţiei de construire pentru clădirile noi, pe lângă obligativitatea respectării cerinţelor minime de performanţă energetică, se va solicita, prin certificatul de urbanism emis de autorităţile locale, şi întocmirea unui studiu privind posibilitatea utilizării unor sisteme alternative de eficienţă ridicată.

Acestea pot fi sisteme descentralizate de alimentare cu energie bazate pe surse de energie regenerabilă, sisteme de încălzire sau de răcire centralizate sau de bloc, pompe de căldură sau cogenerare.

Studiul va trebui să completeze documentaţia tehnică pentru autorizarea executării lucrărilor.

Obligaţia realizării acestui studiu va fi impusă începând cu anul viitor.

Actul normativ mai stabileşte că certificatul de performanţă energetică a clădirii va fi impus atât pentru clădirile care se construiesc, vând sau închiriază, dar şi pentru cele care vor fi supuse renovărilor majore.

Acest certificat, valabil zece ani, cuprinde valoarea consumurilor energetice şi de emisii CO2, care permit investitorului/proprietarului/ administratorului să compare şi să evalueze performanţa energetică a clădirii.

Certificatul va trebuie însă să includă şi recomandări de reducere a consumurilor energetice.

“Pentru clădirile sau unităţile de clădire care se vând sau închiriază, investitorul/ proprietarul/ administratorul este obligat să pună la dispoziţia potenţialului cumpărător sau chiriaş, anterior perfectării contractului, o copie a certificatului, astfel încât acesta să ia la cunoştinţă despre performanţa energetică. La data înregistrării contractului de vânzare-cumpărare, respectiv de închiriere, proprietarul are obligaţia de a depune la autoritatea fiscală competentă o copie a certificatului energetic”, se arată în document.

Contractele de vânzare-cumpărare, precum şi cele de închiriere încheiate fără respectarea acestei obligaţii vor fi considerate nule de drept.

De asemenea, în anunţurile de vânzare sau închiriere a clădirilor/ unităţilor de clădire, investitorul/ proprietarul/ administratorul va fi obligat să prezinte şi informaţii specificate în certificat privind clasa energetică, consumul total specific de energie şi indicele de emisii echivalent CO2.

În cazul clădirilor cu o suprafaţă utilă de peste 500 metri pătraţi aflate în proprietatea/administrarea autorităţilor publice, precum şi în cazul clădirilor în care funcţionează instituţii care prestează servicii publice, certificatul va trebui afişat într-un loc accesibil şi vizibil publicului. Începând cu 9 iulie 2015, această obligaţie va fi valabilă şi pentru clădirile cu o suprafaţă utilă totală de peste 250 metri pătraţi aflate în proprietatea/ administrarea autorităţilor publice sau a instituţiilor care prestează servicii publice.

Certificarea şi auditarea energetică a clădirilor sunt realizate de auditori energetici atestaţi pe grade profesionale de către Ministerul Dezvoltării Regionale.

Documentul mai prevede că, în scopul reducerii consumului de energie şi al limitării emisiilor de dioxid de carbon, vor fi efectuate inspecţii periodice, la intervale de cinci ani, la sistemele de încălzire echipate cu cazane care utilizează combustibil lichid sau solid neregenerabil, cu puterea nominală de 20-100 kW, ori alte tipuri de combustibil, precum şi inspecţii la intervale de doi ani la sistemele de încălzire echipate cu cazane cu puterea nominală mai mare de 100 kW.

Pentru sistemele de încălzire echipate cu cazane care utilizează combustibil gazos, inspecţia periodică va fi efectuată la intervale de patru ani.

Prin inspecţia totală a ansamblului instalaţiilor de încălzire, experţii tehnici atestaţi vor redacta un raport prin care vor recomanda utilizatorilor înlocuirea sau modificarea sistemului de încălzire şi preparare a apei calde de consum, precum şi soluţii alternative.

Amenzile aplicate pentru nerespectarea tuturor acestor obligaţii vor porni de la 2.500 lei şi vor ajunge la 20.000 lei.

Cu excepţia studiului privind sistemele alternative de încălzire pentru clădirile noi, toate modificările vor intra în vigoare la 60 zile de la data publicării ordonanţei în Monitorul Oficial. De la acea dată, investitorii şi proiectanţii vor fi obligaţi să dispună măsuri prin care să se asigure că, începând cu 31 decembrie 2020, clădirile pentru care este efectuată recepţia la terminarea lucrărilor vor fi clădiri al căror consum de energie este aproape egal cu zero.

Sursa mediafax

Fii propriul tau doctor!

Program de recuperare in Spondiloza Cervicala Duminica, Septembrie 13, 2009 Spondiloza cervicala – atroza localizata la nivelul elementelor anatomice din regiunea cervicala a coloanei vertebrale se manifesta prin limitarea miscarilor corpului si prin dureri ce pot iradia si in zonele scapulare, pana in maini. Anatomic se ingusteaza spatiul canalului rahidian prin osificare si implicit apare presiunea pe nerv. Simptomalogie si cauze – aceasta afectiune poate provoca dureri de cap, ameteli, tulburari ale regimului circulator cerebral, tulburari auriculare, iar la persoanele varstnice – stari depresive. Obiective folosite in tratament - prin gimnastica medicala se urmareste : tonifierea musculaturii cervicale, combaterea dezechilibrului static postural, dezvoltarea mobilitatii coloanei vertebrale la nivelul acestei regiuni. Observatie – in timpul executarii miscarilor cu capul pot aparea stari vertiginoase si se recomanda ca exercitiile sa se execute in ritm lent si cu ochii deschisi. Exercitii de gimnastica medicala : I – din pozitia decubit dorsal – cu genunchii indoiti si talpile pe sol : Ex. 1 – ducerea barbiei in piept , fara ridicare capului de pe sol ( impingerea barbiei in sus ) – de 10 ori; Ex. 2 – inclinarea capului spre dreapta si spre stanga cu tendinta de a lipi urechea de umar – de 10 ori; Ex. 3 – rasucirea capului spre dreapta si spre stanga – de 10 ori ( miscarea se realizeaza descriind un arc de cerc cu barbia, de la un umar spre celalalt ); Ex. 4 – ridica barbia coborand umerii pe sol, apoi coboara barbia cu ceafa lipita de sol si ridica umerii de pe sol – de 8 ori; Ex. 5 – exercitii de ridicare a omoplatilor si de oborare a omoplatilor ( cu ceafa lipita de sol, cu capul in rotatie si urechea pe sol se apropie barbia de umar, din rotatie – dreapta apoi stanga – se ridica usor capul de pe sol cu barbia proiectata inainte ) – toate de 10 ori; Ex. 6 – cu mainile sub ceafa , ridica capul si intinde bratele – de 10 ori ; II – din pozitia decubit ventral ( culcat pe abdomen )– mainile incrucisate sub barbie: Ex. 1 – asezarea succesiva a barbiei si a fruntii pe maini – de 10 ori ; Ex. 2 – ducerea barbiei spre umarul stang, apoi spre cel drept – de 10 ori; Ex. 3 – cu bratele intinse si fruntea sprijinita pe sol se ridica capul de pe sol, cu „dubla barbie „ – de 10 ori; III – din pozitia decubit lateral: Ex. 1 – ridicarea capului cu tendinta de a apropia urechea de umar – de 8 ori ; Ex. 2 – capul sprijinit pe o mana , apasarea capului in jos – de 8 ori; * aceste exercitii se executa pe partea dreapta si pe partea stanga IV – exercitii de gimnastica medicala – corectiva: Ex. 1 – mers cu o carte pe cap – 10 m ; Ex. 2 – mers fandat cu un baston fixat la nivelul omoplatilor – 5 m; Ex. 3 – cu bastonul tinut la spate de la capete , executa mers cu extensia bratelor si ducerea bastonului inapoi – 10m; Ex. 4 – din mers , executa extensii a bratelor cu arcuire sus si lateral – de 10 ori pe distanta de 8 – 10 m; Ex. 5 - cu bastonul tinut la ambele capete, executa ducerea bastonului sus , cu arcuirea bratelor ( privirea urmareste bastonul ) – de 10 ori ; Ex. 6 – bastonul sprijinit pe omoplati , executa aplecarea trunchiului inainte la 40˚ – 50˚, cu arcuire si capul sus – revenire – de 10 ori; V - din pozitia pe genunchi si sprijin pe palme (patrupedie ): Ex. 1 – indoirea coatelor cu coborarea pieptului si ridicarea capului cu privirea inainte si intinderea coatelor – de 10 ori; Ex. 2 – indoirea coatelor cu ridicarea alternativa a unui picior intins inapoi – revenire – de 10 ori ( capul sus ); Ex. 3 – ridicarea bratului si piciorului opus – revenire – de 10 ori, (se repeta cu membrele de cealalta parte ) – capul sus; Ex. 4 – mers in patru labe, cu capul sus si privirea inainte – de 10 ori. Se vor evita exercitiile de flexie ale trunchiului si se va corecta permanent pozitia spatelui, care trebuie sa se mentina drept, cu umerii trasi in jos si spre inapoi. Exercitiile vor fi facute de 4 ori pe saptamana cu o zi pauza intre ele ( o zi da , o zi nu ). Dupa 30 de zile se vor face 2 sedinte pe zi cu doua zile pauza ( de 3 ori pe saptamana ). Functie de simptome se va stabili programul pentru cea de-a III-a luna . Nu se recomanda manipulari cu exceptia tractiunii usoare in ax(Sohier). In faza dureroasa se foloseste electroterapia antalgica. Se face masaj decontacturant . Bibliografie: VADE-MECUM DE KINESITHERAPIE;Y HARDEZ ET COLAB;ed MALOINE E.CRISTEA:TERAPIA PRIN MISCARE;ed MEDICALA autor Mihai Lucas, kinetoterapeutCategoria → Kinetoterapie 9 Comentarii adauga unul → 2010 Septembrie 17 lascu simona permalink beton .aveti dreptate.ex sunt super eficace. 2010 Septembrie 17 lascu simona permalink sunt complet intepenita dar am reusit sa execut ceva din exercitii .am probl asta de zece ani cca si am 35 ani.apare dispare 2010 Octombrie 28 Medic reumatolog permalink Buna Sunt medic reumatolog si profesor la Facultatea de Kinetoterapie din Bucuresti (ANEFS). Exercitiile folosite in acest site pentru spondiloza cervicala sunt corecte si foarte eficiente. Dar rugamintea mea este ca aceste exercitii sa nu fie facute fara supravegherea unui medic sau unui kinetoterapeut. Este nerecomandata din punctul de vedere ca pacientul poate sa faca exercitiile gresit fara sa observe. Va pot sa va recomand cateva centre din Bucuresti care sunt specializate in recuperarea spondilozei cervicale si anume: Centrul Kinetomedica, Centrul Al fizio kinetix – din Bucuresti, Elipetromed din Piatra Neamt, Kinetand din Oradea. Eu personal ii cunosc pe toti care lucreaza in aceste centre fiind fosti studenti ai mei. 2010 Octombrie 28 Medic reumatolog permalink Imi pare rau ca am gresit la textul de mai sus si vroiam sa ma exprim altfel: Dar rugamintea mea este ca aceste exercitii sa nu le faceti fara supraveghere a unui medic sau unui kinetoterapeut din cauza ca pacientul poate sa faca exercitiile gresit fara sa observe. Si vroiam sa adaug inca 2 cabinete medicale care trateaza spondiloza cervicala cu kinetoterapie si anume: CMI Dr.Constantinescu Vlad din Bucuresti si cabinetul Alfakinetic – din Bucuresti 2011 Februarie 19 Carmen permalink Ati putea publica si cateva exercitii pentru hernie de disc cervicala? 2011 Februarie 20 anka permalink buna..ma numesc anca…si am incercat sa fac programul de exercitii de mai sus, deoarece am si eu probleme cu spondiloza cervicala… dar nu reusesc sa le fac pana la capat pt. ca pe langa starile vertiginoase care apar ma ia si cu niste stari puternice de voma…si nu mai pot continua…si atunci intreb… e normal sa fie asa?…va multumesc!.. 2011 Iulie 29 paris mari kinetoterapeut ,prof ed fizica permalink exercitiile sunt foarte bune insa trebuie efectuate la inceput sub supravegherea unui kinetoterapeut .odata invatate atit ex cit si corectarile adiacente aceste exercitii pot fi executate sistematic acasa dupa un program deasemeni recomandat de kinetoterapeut.va doresc multa sanatate!!!!!! 2011 August 25 Daniela permalink Imi puteti recomanda ceva cabinet de kinetoterapie in ClujNapoca? Multumes 2011 August 26 marika permalink IN BRASOV SE GASESTE CABINET DE KINETOTERAPIE? Click here to cancel reply. Raspunde Nume (obligatoriu): Email (obligatoriu):[NU va fi facut public] Website: Comentariu: Nota: Puteti utiliza XHTML in comentarii. Adresa de email NU va fi publicata. Sanatate, bucurie, fericire. vindeca-te.ro Ultimele articole Idei pentru prevenirea si reducerea stress-ului Stresul: pentru sau contra? NOU – Camin Rezidential Persoane Varsnice “SF. PARASCHIVA” Actiune caritabila pentru Caminul de Persoane cu Handicap Comanesti Festivalul Body Mind and Spirit Ultimele Comentarii Roxana on Lordoza – exercitii de gimnastica corectiva adrian on Lordoza – exercitii de gimnastica corectiva Roxana on Lordoza – exercitii de gimnastica corectiva flo on Lordoza – exercitii de gimnastica corectiva admin on Apisan forte – un remediul naturist eficient Categorii Aikido Alimentatie Auto-vindecare Diverse Kinetoterapie Life Care Parinti Sanatate inscrie-te fii la curent. E-mail: Abonare Dezabonare  Termeni și condiții Copyright 2011 vindeca-te

duminică, 20 mai 2012

Phone

Wireless Phone Ring Tones If you want to stand out from the crowd then it is important to have your own unique ring tone. Wireless phone ring tones are big business. Today, you can get almost any new song or sound effect as a cool and unique ring tone. If you would love to purchase a unique ring tone, here are some tips. Ring tones are fairly inexpensive. You can usually purchase a unique ring tone of your favorite song or sound effect for less than $3 and usually less than $1. Most ring tones sound great on the new wireless phone that have come out in the last couple of years. With a unique ring tone, you never have to worry about grabbing for the phone when you hear a ring go off, only to realize that it was someone else’s phone ringing. Ring tones can be purchased at most wireless phone companies’ web sites. There are also plenty of web sites that deal only in unique ring tones. There is even computer software that is available that can make a ring tone from any mp3 available. So if you would love for your phone to be unique, purchase a unique ring tone.

Cell Phone Ring Tones







Wireless Phone Ring Tones



If you want to stand out from the crowd then it is important to have your own unique ring tone.





Wireless phone ring tones are big business. Today, you can get almost any new song or sound effect as a cool and unique ring tone. If you would love to purchase a unique ring tone, here are some tips.



Ring tones are fairly inexpensive. You can usually purchase a unique ring tone of your favorite song or sound effect for less than $3 and usually less than $1. Most ring tones sound great on the new wireless phone that have come out in the last couple of years. With a unique ring tone, you never have to worry about grabbing for the phone when you hear a ring go off, only to realize that it was someone else’s phone ringing.



Ring tones can be purchased at most wireless phone companies’ web sites. There are also plenty of web sites that deal only in unique ring tones. There is even computer software that is available that can make a ring tone from any mp3 available. So if you would love for your phone to be unique, purchase a unique ring tone.











vineri, 18 mai 2012

In  ultimul timp se tot spune ca debitele mai vechi se prescriu-corect dar aceste debite se prescriu doar in limitele legii.
Ce insemna acesct lucru?
-prescrierea unui debit inseamna ca acel debit trebuie sa aiba un dosar in care sa se vada urmrirea acelui debit -neurmarirea acelui debit duce la imputarea sumei catre functionarul care a avut dosarul in urmarire.
concluzia este ca prescrierea unui debit se face numai daca debitorul are un dosar  de insolvabilitate.

Lower Your Stress

Lower Your Stress If you are like most Americans, then stress can sometimes overwhelm you. Whether you suffer from stress due to your job, school, parenting or relationship problems, stress can consume you and lead to health ailments and general unhappiness. There are dozens of ways to combat stress but here are some practical tips that can be helpful. Prioritize and Organize. Many times we stress out because we are unprepared, or we have spent too much time on inconsequential tasks that the important tasks have been overlooked or neglected. It is important to get organized and make sure your important tasks are completed first. Figure out what is important to accomplish everyday, week or month and do those tasks first and foremost Take time to relax Many times we are so busy doing menial tasks or running all over the place that we forge to relax and instead we burn ourselves out. Just as it is important to complete your most important tasks, your energy and lifestyle are as important as well. Make time to relax and recharge your batteries Keep away from stimulants and Alcohol We can sometimes turn to stimulants such as coffee or over the counter stimulants to keep awake when we need to complete important tasks. These stimulants might give you a boost in the short run but become troublesome in the long run. Nobody wants to be addicted to 5 cups of coffee a day. The same thing with alcohol, while it may calm our nerves in the short run, why risk having a problem. The best advice is a healthy diet and exercise. So follow these practical tips for lowering your stress and in a short time you might find your self relaxed and stress free.

duminică, 13 mai 2012

STOP SMOKING

Hypnosis to Stop Smoking If you have been trying to quit smoking, than you know how difficult it is to stop. Many smokers have turned to an alternative remedy to stop their addiction to cigarettes- hypnosis. Over the years hypnosis has made its way back to main stream medicine for truly helping people who suffer from addictions. Other addictions that hypnosis has been successful at treating are weight loss, alcohol, and drug addictions. However, it is extremely common to go to hypnotherapy to be treated for smoking. It usually only takes a few sessions and its cost is relatively inexpensive. Some hypnotherapist’s specialize is treating addictions and can teach you strategies besides the hypnosis that can help you in your day to day battle against smoking. Hypnosis is not magic; it is just an altered state of consciousness which allows you to direct your focus on certain details. Under hypnosis, you can’t be made to do anything that you don’t want to do, so you shouldn’t worry about giving up control which is the number one misconception about hypnosis. If you have tried several times to quit smoking and have not succeeded, consult a hypnotherapist, you will be surprised at the professionalism and the effectiveness of the treatments and with a little determination will hopefully be successful at quitting smoking.

sâmbătă, 12 mai 2012

Time For Travel

I Best Places to Find Travel Bargains If you still think that the best travel deals are only a call away to your favorite travel agent, you could be spending more than you’ve bargained for. A good travel agency is no longer the best way to save on your next vacation, especially if you know exactly what you are looking for. In the last decade, internet travel sites have exploded. Many people now only shop for their vacations and business trips via the internet. With so much information offered, pictures, descriptions and fellow travelers opinions, you would be crazy not to consult the internet. There are many sites that offer great deals. There are the big sites such as Orbitz, Travelocity and Expedia. They are connected with all the major airlines, car rental agencies and cruise lines. They can offer huge discounts on quoted prices in brochures. Many of these sites are great for last minute travelers. Many airlines and resorts don’t want to waste rooms or seats that will probably not be used, so in the last few days, there are always big discounts to be found. There are also a few sites that actually check all the other sites for the best deal. Sidestep is a site that keeps track of lowest available flights and other travel necessities, showing you up to the minute details on the best fares. So for many trips, it is no longer necessary to call the travel agency, there are plenty of bargains to find online.

marți, 8 mai 2012

BETTER HEALTH

Top Herb Supplements Sold in America Every year millions of people try and use herbal supplements. Herbal supplements are big business bringing in millions of dollars each year. Herbal supplements are usually not regulated by the government and do not have to show evidence for specific claims that their product may treat. Most people who use herbal supplements are looking for a treatment for their hard to cure ailment or trying to keep at optimal performance. Here are some of the top herbal supplements currently on the market. Ginkgo Biloba is a herbal supplement that focuses on the mental faculties of a person. Most people who want to improve memory or prevent dementia use this herb. Although the jury is still out on the effectiveness of this herb, it has shown to increase the blood flow within the brain St John’s Wort has been known for years in Europe for treating mild depression. St John’s Wort is now extremely popular in America as well. Many people who tend to get depressed from time to time use this herb instead of prescription medicine. Ginseng has been said to give you energy throughout the day. Today you can find Ginseng all over the place, from Tea’s to soft drinks. If you feel tired or fatigued, Ginseng might be a great pick me up. If you have any questions or would like to try one of the supplements it is always best to talk to your physician prior to doing so.

sâmbătă, 28 aprilie 2012

YOGA

Totul despre YOGA
YOGA imbunatateste viata sexuala Femeile care practica yoga au mai mult chef de sex si orgasme mai intense, sustin expertii. Asa ca merita sa iti imbunatatesti si tu viata sexuala pe o cale atat de placuta. stii deja ca yoga relaxeaza psihicul si antreneaza fizicul, iar rezultatele sunt uimitoare. Asa ca nu e de mirare ca aduce numeroase beneficii si in plan sexual. Instructorul de yoga, Sadie Nardini crede ca un prim pas in cresterea calitatii vietii sexuale este sa ne preocupam de persoana noastra. in loc sa schimbi ceva la iubitul tau, asigura-te ca tu esti in regula. �Atunci cand te simti excelent in pielea ta vei fi mai dispusa sa te conectezi cu partenerul de cuplu. Inversa nu se aplica�, atentioneaza expertul. Yoga te ajuta sa scapi de griji, resentimente si oboseala, iar intr-un final gasesti echilibrul interior de care ai nevoie pentru ca sexul sa devina o activitate naturala si prospera in cuplu. Daca studiile au aratat care sunt consecintele stresului si ale imaginii de sine negative asupra libidoului, yoga promite sa anuleze aceste efecte. Nardini afirma ca prin exercitiile de yoga reusesti sa iti imbunatatesti imaginea de sine si reduci starile de anxietate. Mai mult, in plan fizic se optimizeaza circulatia sangvina, fenomen deosebit de important in etapa de excitare si atingere a orgasmului. in plan emotional yoga face minuni si aduce beneficii sexului. Nykki Hardin, instructor de yoga considera ca exercitiile de acest gen te scapa de orice inhibitie. Yoga iti ofera o stare launtrica de siguranta, iar complexele si grijile de orice fel sunt alungate. Astfel, in timpul sexului ajungi sa te eliberezi de orice ganduri care diminueaza placerea, cum ar fi felul in care arati sau te porti in pat si impresia pe care i-o lasi. Daca nu ai timp sa mergi la un curs de yoga, dar vrei sa testezi efectele benefice ale exercitiilor asupra vietii sexuale, iata trei sugestii usor de pus in practica. 1. Stai in sezut, cu picioarele incrucisate si mainile pe genunchi. Arcuieste-ti spatele in timp ce inspiri si indoaie-l in timp ce expiri. Pozitia iti sporeste circulatia sangvina si oxigenarea aparatului reproducator si iti creste libidoul. 2. Pozitia fluturelui, dupa cum mai este denumita, iti aduce aceleasi beneficii asupra vietii sexuale. Stai in sezut cu talpile lipite intre ele, tinand genunchii in exterior. in timp ce iti tii talpile lipite cu mainile, apleaca-te cat poti de mult, scopul fiind sa atingi cu fata degetele. Mentine pozitia aplecata cat inspiri si expiri de 10 ori. 3. incepe acest exercitiu stand in genunchi cu spatele drept si mainile pe langa corp. Mai departe, lasa-te usor pe spate pana ce iti atingi calcaiele cu mainile, avand grija sa scoti soldurile cat mai in fata. Pe tot parcursul miscarii tine privirea pironita in tavan. Ramai in aceasta pozitie un minut, doua timp in care trebuie sa respiri adanc. Meniu

joi, 26 aprilie 2012

VIATA LA ORAS

Viata la oras ne permite sa fim mai sanatosi decat locuitorii de la tara
Viata la oras si beneficiile ei
Cercetatorii au gasit patru metode prin care omul urban poate pierde in greutate Aproape jumatate din populatia planetei traieste in mediul urban, iar aceasta pondere continua sa creasca, releva un studiu al Natiunilor Unite.
Majoritatea locuintelor din mediul urban sunt mici si inghesuite si lasa impresia locuitorilor ca abia mai au loc sa-si intinda picioarele. in realitate insa, locuitorii de la oras merg cu 15-30 de minute mai mult pe zi, decat cei care locuiesc in mediul rural. Acesta este doar unul dintre motivele pentru care cei care stau la oras ar trebuie sa fie mai sanatosi decat cei de la tara. Orasele mari sunt pline de oameni, de locuri in care un individ trebuie sa ajunga in aceiasi zi si de concepte culturale, toti factorii necesari pentru o viata sanatoasa. Asta nu inseamna ca daca un om se muta la oras devine mai sanatos. Asta inseamna ca metodele necesare pentru scaparea de kilogamele in plus se afla chiar la usa noastra. Cercetatorii au gasit patru metode prin care omul urban poate slabi.
Prima dintre ele este aceea de a merge pe jos. Se stie ca orasenii merg mai mult decat cei de la tara, dar multi ar fi surprinsi daca ar afla cat de mult bine pot face pentru organism cele 15 minute de mers in plus mentionate mai sus. Acele 15 minute in plus de mers pe jos, pot duce la arderea a 3.000 pana la 6.000 de calorii in plus pe an. in concluzie, cercetatoriii ne sfatuiesc sa renuntam la taxi. Mai mult, pentru arderea mai rapida a caloriilor este recomandat un ritm de mers alert. Daca se merge un kilometru, cu 5 km pe ora, se ard de doua ori mai multe calorii decat daca s-ar fi mers cu 3,5 km pe ora. Studiile arata ca stimularea mentala si prezenta la evenimentele culturale sunt responsabile pentru o stare de sanatate mai buna. Dupa cum se stie, mediul urban nu duce lipsa de manifestari culturale. Deci, cei care stau la oras trebuie sa renunte, din cand in cand, la baruri si la cluburi si sa mearga la teatru, la muzeu sau la o galerie de arta. Creierul se va simti mult mai bine. Studii efectuate la nivel mondial au aratat ca cei care socializeaza sunt mai putin expusi la raceala si la dezvoltarea bolilor de inima. Nu conteaza daca alegem sa vorbim cu femeia care face curat sau cu vecinii, insa e bine sa cunoastem cat mai multa lume. Iar in oras acest lucru este mai mult decat facil. Ultimul mod pe care cercetatoriii ni-l recomanda pentru a ne mentine sanatosi este alimentatia sanatoasa. Este imposibil ca in tot orasul sa nu gasim un cultivator, care sa ofere spre vanzare fructe si legume proaspete si ecologice. Consumul acestora ne aduce mult mai multe beneficii decat un hot-dog. Asculta Live PRO FM Cauta Mai MulteCopyright | XHTML | CSS

TRANZACTIONARE AUR SI METALE PRETIOASE

Tranzactionare Aur si metale pretiose
Astazi cand se pare ca banii de hartie nu mai au valoare iar marii magnati financiari si bancherii dau faliment, un om Intelept se va gandi si la o alta varianta de economisire si investitie decat depunerea la banca a economiilor sale.
AcasaOportunitati/ColaborariCauta Mai MulteAurul a fost, este si va fi totdeauna o alternativa sigura de libertate financiara. Investiti acum intelept in lingouri din AUR PUR, ARGINT sau in AUR DIGITAL Varianta de economisire pe care o propunem noi este aceea de a cumpara aur, argint si alte metale pretioase, sub forma de monede sau lingouri. O astfel de investitie nu te duce faliment niciodata, indiferent daca lumea este in criza financiara sau nu. Chiar daca la un moment dat si cotatiile aurului scad, pe termen lung, investitia in aur este cea mai sigura investitie de pe mapamond... bineinteles dupa investitia in cultura, cunoastere si spirit. Cumparare de aur fizic Cumpararea de aur fizic se poate face sub forma de monede sau lingouri. Lingourile sunt mai avantajoase ca pret, monedele sunt ceva mai scumpe. Optiunea LINGOURI in loc de monede din aur Desi traim vremuri cand e greu sa gasesti aur, cred ca inca nu e tarziu pentru a investi in lingouri din aur. Desigur cand e vorba sa cumparam aur, ne uitam mai intai la pret si la un mod sigur de achizitie, avand in vedere valoarea acestui metal pretios. Exista mai multe modalitati de achizitie a aurului: direct (fizic), virtual (e-gold money), prin cumparare de actiuni, etf-uri, etc. Dar, inainte de a cumpara sau de a investi in aur trebuie sa intelegem cum functioneaza aceasta piata. Nu va voi vorbi aici despre cum functioneaza piata fizica directa unde se vand si se cumpara monede din aur, care este una comuna, cunoscuta. Exista insa pe piata aurului modalitati de achizitie, la preturi foarte bune, cunoscute doar de profesionisti. Va vom spune doar ca pe aceasta piata internationala, unde suntem si noi prezenti de ceva vreme, sunt la ora actuala sute de mii de persoane din foarte multe tari, care tranzactioneaza aur (peste 99,5% pur) la preturi foarte bune si caotiga bani grei din aceste tranzactii. La ora actuala sunt stocate pe acea piata peste 9,2 tone de aur, depasind cantitatea de aur detinuta de bancile centrale din toata lumea. Fiecare uncie de aur din aceasta imensa piata este proprietatea privata a multor oameni bogati dar si oameni simpli, dar investitori chibzuiti, care au invatat sa investeasca in mod intelept. Aurul este stocat in cele mai sigure depozite de aur acreditate din lume, aflate in Londra, Zurich sau New York etc. Dar, sa vedem mai intai cum functioneaza piata aurului. Lingourile de aur, livrarea si profesionistii pietei aurului Cele mai competitive preturi ale aurului sunt cele pe care le vedem publicate in presa sau pe Internet, de acestea beneficiind participantii din piata profesionista a tranzactiilor cu aur: dealeri, prelucratori, rafinatori, agentii guvernamentale, banci si alte organizatii investitionale. Aceasta piata profesionista are de a face numai cu "lingouri bine livrate" (good delivery bars) care se vand la preturi competitive si sunt proaspete, nealterate, precum "painea calda scoasa din cuptor". Lingourile bine livrate sunt prelucrate de un grup de rafinatori de metale pretioase, acreditati de comunitati aurifere profesioniste din Londra, New York si Zurich. Aceste lingouri sunt prelucrate oi verificate cu mare atentie, avand totdeauna o cantitate garantata de aur pur de peste 99,5%. Acest aur, numit si aur fin (fine gold), se tranzactioneaza numai pe piata profesionista a aurului, iar traderii de pe aceasta piata nu platesc niciodata nici un cent pentru impuritati, ci doar pentru aur curat. Aceste lingouri au integritate inalta deoarece ele nu au fost niciodata in posesia privata a cuiva. Din ziua producerii lor acestea sunt pastrate in depozite speciale pentru lingouri de aur (bullion vaults). Atunci cand aceste bare sunt mutate de la un depozit special la altul, aceasta operatie de mutare se face cu mare atentie si in conditii speciale, de catre curieri acreditati. Acest fapt garanteaza integritatea "lingourilor bine livrate", performanta care nu poate fi atinsa atunci cand lingourile de aur sunt depozitate acasa sau sunt transportate de la un furnizor international catre o banca pastratoare de aur sau catre domiciliul beneficiarului. Rezultatul este ca un cumparator profesionist va accepta livrarea acestui aur curat direct din depozitul vanzatorului catre depozitul sau, fara sa mai reverifice puritatea si integritatea lingoului cumparat. Vanzatorul este platit imediat si eficient iar costurile tranzactiei cu aur sunt reduse, atat pentru cumparator, cat si pentru vanzator. Din motivele expuse mai sus, piata profesionista a tranzactiilor cu aur fin are un volum de tranzactionare impresionant, iar preturile la care aurul se tranzactioneaza sunt cele mai mici de pe piata internationala a aurului. Lingourile bine livrate sunt de dimensiuni mari � de obicei in greutate de 400 uncii troy fiecare (12,4kg), deci la un pret al aurului de 800$/uncie valoarea unei bare ajunge la 320.000$/lingou. Necazul este ca piata profesionista de tranzactii cu aur nu ne permite sa cumparam o parte din acel lingou� Chiar daca cineva ar avea 320.000$ acum sa cumpere un lingou, problema este solutionata doar pe jumatate, deoarece apar implicatii si complicatii de genul: nevoia unui depozitar autorizat de aur fin, care sa aiba grija de averea noastra, costuri suplimentare de transport, securitate, garantii, etc. Altfel acel lingou isi pierde statutul de lingou bine livrat si nu va putea fi vandut la pret bun. De aceea, aceste bare de aur nu au de a face direct cu publicul, ci exista anumite reguli bine stabilite dupa care se ghideaza piata lingourilor bine livrate. Acestea sunt bariere in calea investitorului de rand care ar dori sa patrunda pe piata profesionista a aurului. Cum rezolvam aceasta problema? Luati legatura cu o Companie specializata care va ajuta sa gasiti solutia aproape ideala, dar in mod sigur geniala, pentru a investi in aur in mod intelept, profesionist si profitabil. Daca insa nu doriti sa pastrati aurul departe de locul fizic unde stati, vestea buna este ca acum puteti cumpara si in Romania aur fizic pur de 24k in lingouri de 100gr. sau 1kg. Tranzactionare Aur si metale pretiose
Astazi cand se pare ca banii de hartie nu mai au valoare iar marii magnati financiari si bancherii dau faliment, un om Intelept se va gandi si la o alta varianta de economisire si investitie decat depunerea la banca a economiilor sale.AcasaOportunitati/ColaborariCauta Oferte Mai Multe OferteOportunitati de a face bani din Tranzactionare de Aur, Argint, Metale Pretiosese si Semi-Pretiose. Mai jos gasiti o lista: Easy-Forex.com www.iFOREX.com/ro www.admiralmarkets.ro

VACANTE REUSITE

Sfaturi pentru o vacanta reusita
cum sa planifici o vacanta activa
Vacanta inseamna, in primul rand, deconectare. Aceasta rupere de programul zilnic obisnuit este bine sa se realizeze pastrand un echilibru intre nevoia de odihna si cea de a experimenta activitatile de vacanta. Conform operatorilor de turism, s-a schimbat demult perceptia turistilor asupra unei vacante. Daca inainte oamenii voiau doar sa se relaxeze la plaja si sa doarma bine, acum, dupa primele 2-3 zile, majoritatea incep sa caute diverse activitati. . Alege o vacanta activa fara sa-ti suprasoliciti organismul. Poti face acest lucru in mai multe feluri si te vei simti revigorat. Iata cateva astfel de idei: 1 Vacanta activa nu inseamna neaparat turism de aventura Nu te gandi ca o vacanta activa inseamna ceva chinuitor, care nu te atrage deloc. Turismul de aventura inseamna sa faci rafting, sa conduci masine de curse, sa zbori cu parapanta etc. Turismul activ poate include sau nu turismul tip �adventure�. Ideea este aceea de a-ti valorifica timpul la maxim, in loc sa pierzi in fiecare zi ore intregi gandindu-te daca sa iesi sau nu din hotel. 2 Fa-ti un program zilnic in vacanta si lupta impotriva nevoii de a dormi mult Planificarea vacantei, facutul bagajelor, ultimele taskuri de la job, pe care le ai de dus la bun sfarsit inainte de a intra in concediu, cumparaturile pentru vacanta, toate acestea te pot epuiza. Intr-un astfel de caz, ultimul lucru de care vrei sa auzi este ca trebuie sa te trezesti mereu dimineata ca sa prinzi micul dejun sau sa participi la tot felul de activitati. Nu te lasa pacalit. Acorda-ti o zi, doua, pentru odihna, la inceput, dar nu prelungi orele de somn. In special daca pleci pe undeva, este pacat sa nu profiti din plin de noua locatie unde poti sa experimentezi cultura locala. Documenteaza-te care sunt activitatile, tururile de oras, excursiile posibile in destinatia aleasa si fa-ti un program. Iata cateva exemple: Paris. Luvrul poate parea imens si groaznic de obositor. Dar daca iti place arta, merita sa petreci 7-9 ore. Va fi o zi de care in mod sigur iti vei aminti cu placere toata viata. Bled. Statiunea Bled este una dintre cele mai frumoase si mai romantice locuri din Slovenia. Lacul Bled nu poate lasa indiferent nici pe cel mai sceptic turist. O plimbare in jurul lacului iti va rapi 4 ore din zi, dar vei fi cucerit definitiv de lumina schimbatoare a deschiderii apei si de varfurile muntilor impaduriti, scufundati in norii coborati destul de jos. Poti sa inchiriezi si o bicicleta de la centrele din zona. Atena. Trebuie sa-ti faci timp sa urci nu doar pe Acropole, dar si pe celelalte dealuri ale metropolei, de unde vei avea panorame absolut spectaculoase, care vor fi meritat efortul. Rezerva-ti o zi pentru excursii pe insule. Sharm el Sheikh. Sharm el Sheikh este una dintre destinatiile de litoral renumite pe plan international pentru iubitorii de scufundari. Este pacat sa ajungi aici si sa nu faci cel putin snorkeling pentru a experimenta viata marina si reciful de corali. 3 Evita lungile ore de somn din timpul zilei, alcoolul sau mesele copioase Pentru a te mentine in forma, este bine ca in vacanta sa fii activ pe parcursul zilei si, astfel, sa te poti odihni bine noaptea. Un somn odihnitor in vacanta are efecte foarte benefice asupra sistemului nervos. Vei gandi mai limpede si te vei putea bucura de viata din plin. Evita sa consumi prea multa mancare sau alcool, inclusiv seara, deoarece iti vei destabiliza programul de somn. 4 Alearga, chiar daca acasa nu obisnuiesti sa faci acest lucru In cazul in care te afli intr-un loc unde alergatul este ceva obisnuit, nu te vei simti diferit fata de restul turistilor. Mergi sa alergi pe plaja, unde nisipul opune rezistenta si astfel faci mai mult efort. Sau profita de o statiune montana curata din Austria, Slovenia etc pentru a beneficia de aerul curat si de peisajele verzi, in care iti poti face alergarea nestingherit. Vei face si tu parte din peisaj. 5 Profita de petreceri si mergi sa dansezi Nu are nicio importanta daca nu esti un dansator talentat. Important este sa ai cu tine cativa prieteni si sa petreci o seara activa, dansand, in loc sa stai intr-un colt, la o masa si sa privesti pe altii cum se distreaza. Cea mai buna metoda sa faci sa treaca timpul la numeroasele terase, cluburi etc unde te duci in vacanta este sa dansezi. 6 Experimenteaza cea mai tare atractie a destinatiei Toata lumea spera sa aiba suficient timp si, mai ales, suficienta rabdare sa urce pana la ultimul etaj din Turnul Eiffel. Spun rabdare, pentru ca intreaga poveste poate dura si 6 ore, cozile fiind aproape nesfarsite. Si ce daca? Ce importanta are ca toti turistii din Paris vin aici? Nu-i un motiv sa nu te duci si tu. Poate iti vei omori timpul hranind porumbeii, chiar daca pe cateva afise se recomanda exact opusul. Cand vei fi ajuns sus, privelistea din fata ochilor tai va deveni una dintre cele mai frumoase experiente si amintiri de vacanta. Nu esti genul care se da in vant dupa masaj? In Turcia este cazul sa fii din nou deschis spre noi experiente. Mergi la un hammam imediat dupa ce te-ai cazat la hotel. Personalul iti poate face un tratament pentru corp, pregatind pielea cu esente, spume parfumate si creme speciale, astfel incat sa te bronzezi uniform si sa te simti complet revigorat, chiar din prima zi. Sfaturi de vacanta pe timp de criza Mai multa lume ma intreaba ce trebuie sa faca anul acesta pentru a avea totusi o vacanta � chiar daca este criza -, care vacanta sa nu fie scumpa. Unii nu vor sa plece cu agentiile de turism, in grupuri organizate iar altii vor la mare la soare dar le este greu sa gaseasca ceva �pachete� fara o agentie de turism. Altii mi-au spus ca vor sa si viziteze cate ceva, nu numai sa stea la plaja. Nu stiu daca ii pot impaca pe toti, dar iata cateva sfaturi pentru o vacanta ceva mai ieftina. Tot ce am scris mai jos sunt lucruri pe care le-am invatat singur in ultimii patru ani de calatroii dese. Mergi undeva in EUROPA continentala! Zborurile catre anumite destinatii europene (de pe continent) sunt mult mai ieftine ca cele spre insule. Ca sa ajugi intr-o insula se trece printr-un punct de conexiune � unde se vor strange pasageri de pe mai multe zboruri. Cu cat al doilea zbor este mai aglomerat cu atat pretul biletului va fi mai scump. Multi spun ca destinatii din Mexic, Africa de Sud sau Turcia sunt mult mai ieftine. Adevarat! Insa ca sa ajungi acolo trebuie sa scoti multi bani din portofel, iar daca calatoriti in doi sau cu familia biletele de avion v-ar putea costa cat o saptamana in Europa. Alege destinatia si in fucntie de preturile biletelor de avion In momentul de fata cele mai ieftine destinatii cu plecare din Bucuresti sunt cele din Italia (Roma, Napoli, Pescara, Pisa/Florenta, Catania, Palermo, Bari), Austria (Viena), Slovacia (Bratislava), Germania (Berlin si Koln), Suedia (Stockholm), Finlanda (Helsinki), Ungaria (Budapesta), Spania (Barcelona si Madrid) si Portugalia (Lisabona). Sunt destule destinatii din care sa poti alege. Iata profilul destinatiei si pretul pentru biletul de avion: - La mare, la soare: Pescara (Italia) � de la 80 euro, www.flyonair.it Salerno/Sorento (langa Napoli) � de 88 de euro, www.myair.com sau www.blueair.ro Rimini, Bari (Italia) � de la 98 euro, www.myair.com Catania si Palermo (Italia) - de la 98 de euro, www.blueair.ro, www.volawindjet.it, www.myair.com - Mare, soare si cultura Napoli (Italia) - de la 88 euro, www.myair.com sau www.blueair.ro Catania si Palermo (Italia) � de la 98 de euro, www.blueair.ro, www.volawindjet.it, www.myair.com - Destinatii culturale Berlin si Koln/Bonn (Germania) � de la 88 euro, www.germanwings.com sau www.blueair.ro Viena/Bratislava (Austria/Slovacia � voi reveni mai pe larg despre aceasta combinatie) � de la 60 euro , www.skyeurope.com; de la 99 euro� la www.austrianairlines.com Stockholm (Suedia) � de la 160 euro dus-intors la www.csa.cz sau de la 189 euro dus-intors la www.malev.com Helsinki (Finlanda) � de la 189 euro dus-intors la www.malev.com Madrid (Spania) � de la 320 ron la www.wizzair.com; de la 100 euro la www.blueair.ro sau de la 80 euro la www.easyjet.com; de la 175 euro la www.csa.cz sau 190 euro de la www.malev.com Preturile de mai sus sunt pentru zboruri dus-intros, contin toate taxele de aeroport si taxa de emitere a biletului, precum si taxa de bagaj pentru fiecare pasager (in cazul companiilor low-cost). In cazul companiilor traditionale (de linie) biletele includ si masa (mic dejun, dejun sau snack) oferite la bordul aeronavelor. Nu plati hotelul in avans! Daca ai ales sa zbori cu o companie low-cost nu plati hotelul in avans. Rezerva-l doar! Exista mai multe site-uri unde poti doar sa rezervi hotelul, fara sa achiti nici macar un cent. majoritatea acestor site-uri iti permit schimbarea sau anularea rezervarii cu maximum 24 de ore inaintea primei zile de cazare. Asa ca daca ti se modifica zborul� poti schimba linistit hotelul. fara sa platesti nimic in plus. Daca ai platit hotelul si vrei sa schimbi datele s-ar putea sa ti se aplice o penalizare, In cazul in care nu mai sunt camere disponibile in perioada nou solicitata de tine atunci va trebui sa stai cateva zile la un alt hotel� si nu este tocmai comod. Alege hotelul la jumatatea distantei dintre aeroport si centrul orasului In acest fel te asiguri ca nu va trebui sa utilizezi foarte multe linii ale transportului in comun. de regula daca alegi un hotel la jumatatea distantei dintre aeroport si centru, va exista (in 90% din cazuri) o linie de autobuz sau metrou directa, atat catre centru, cat si catre aeroport. Cumapara bilete �turistice� pentru transportul in comun Daca vei alege sa cumperi cate un bilet pentru fiecare calatorie cu transportul in comun fii sigur ca vei plati cel putin 10 � 20 de euro pentru o sedere de 3 zile. Asa ca alege biletele valabile pe toate liniile, pe mai multe zile. In curand vei gasi un tabel cu aceste bilete chiar aici pe site! Oricum, fa-ti calculele inainte sa pleci din tara! Mic dejun suedez inclus = economie sigura! Intre o camera de 50 de euro cu mic dejun suedez (autoservire � include de regula mai multe tipuri de mancare) inclus si una de 40 de euro fara mic dejun alege prima varianta. In primul rand micul dejun in cea de-a doua situatie nu va fi 5 euro pentru fiecare persoana si atunci camera se va dovedi mai scumpa. In al doilea rand un mic dejun suedez te poate scapa de un pranz scump in centru. Poti dejuna pe la orele 16-17, iar cina sa insemne fructe sau/si prajituri care sunt mult mai ieftine. Daca alegi sa ai si dejun si cina, pregatestete sa cheltuiesti intre 40 si 60 de euro pentru doua persoane. Asa ca ai posibilitatea sa reduci aceasta suma la jumatate. Alege hotelul cu internet wireless gratis Desi esti in vacanta poate vei vrea sa tii legatura cu cei de acasa. Nu te sfatuiesc sa folosesti telefonul mobil pentru a comunica cu cei dragi, pentru ca risti ca concediul tau sa fie mai scum cu 30 � 40 de euro (iar factura vine dupa ce revii din concediu, cand de regula esti fara bani). Cea mai buna ptiune este sa trimiti mail-uri sau sa folosesti interfete web ale operatorului tau pentru a trimite mesaje tip SMS la tariful din Romania. Asa ca daca telefonul tau este compatibil cu tehnologia wireless, atunci clar hotelul trebuie sa-ti ofere internet wireless. Bani cash, dar si pe card! Nu este bine sa pleci cu toti banii cash la tine. Pune o parte pe cardul de credit (sau de debit� dar preferabil de credit). Unde poti plati cu cardul fa acest lucru! Nu scoate bani de la bancomat in strainante Pentru 50 de euro scosi poti plati si un comision de 10 euro. Informeaza-ti banca ca pleci din tara! Cu cateva zile inainte de plecare telefoneaza la call center-ul bancii tale si anunta ca pleci din tara. De multe ori se intampla ca daca utilizatorul cheltuieste mai mult de 200-300 de euro pe zi in strainatate banca sa blocheze cardul. Cu ocazia asta informeaza-te si de comisionele practicate in strainatate!

PLANIFICARE SAU SPONTANIETATE IN GRADINA

Acasa
Planificarea sau spontaneitatea in gradina
Planificarea sau spontaneitatea in gradina Planurile depind in principal de marimea gradinii, insa si forma are un rol important. Este recomandabil sa faceti schite cu plantele pe care vreti sa le plantati si in ce loc, mai ales daca doriti sa plantati arbusti, tufe si pomi, deoarece aceste plante vor trai mult timp in gradina dumneavoastra. Punctele de reper de la care trebuie sa plecati sunt: gazonul (deoarece necesita mult efort), aranjarea diferitelor carari sau a locurilor acoperite cu piatra, sau locul din curte. In functie de aranjamentul acestor puncte puteti planifica restul plantelor. Daca veti imparti corect plantele, in apropiere este bine sa fie cele mici, iar in departare cele mai inalte. Ca sa aveti o gradina colorata tot timpul, trebuie sa aflati cand infloreste fiecare planta. Exista plante vesnic verzi, care sunt frumoase si rezista bine iarna cum ar fi: bogatelul negru, pochivnicul, levantica, chiparosul, iedera. Vesnic verzi sunt si plantele bacifere, care ne lasa impresia ca ar inflori si iarna. Gardurile verzi nu pot lipsi din nici o gradina. Pot fi puse in linie si tunse frumos, modelate, sau lasate sa creasca in mod natural. Acestea constituie un adapost pentru multe vietuitoare. Ceea ce conteaza este ca gradina ne ajuta sa ne bucuram de viata indiferent de anotimp. Cand este frumos ne jucam pe iarba sau ne plimbam prin gradina, bucurandu-ne de mirosul si culoarea florilor. In afara de acestea, oricine are nevoie de un colt linistit unde sa se odihneasca sau de un umbrar unde sa petreaca serile de vara. Tufele de flox (Phlox paniculata) Floxul reprezinta o planta erbacee, originara din Statele Unite ale Americii, care face parte din familia Polemoniaceae, numeroase cultivaruri fiind prezente astazi in toate colturile lumii. Frunzele acestei plante sunt simple, intermitente, avand pedunculii ascutiti si verzi. Florile pot fi albe, roz, rosii, purpurii etc., avand un centru frumos pus in evidenta printr-un cerc de o nuanta mai inchisa. Tufele de flox au inaltimea cuprinsa intre 60 si 160 cm. Principala lor caracteristica o reprezinta mirosul placut, dulce. Perioada propice plantarii este inceputul toamnei sau al primaverii, modalitatea cea mai sigura de inmultire fiind aceea de separare a tufelor: puiul pastreaza, in acest fel, caracteristicile plantei mama. Inaintea plantarii solul trebuie sa fie pregatit cu grija - pamantul lutos, bogat in substante nutritive este ideal. Este indicat sa incorporati in acest sol mult gunoi putrezit de grajd. Ingrasamantul trebuie, de asemenea, administrat, primavara, inainte de inflorire, de doua ori, pentru a creste rezistenta plantei la atacul nematozilor (viermi) din tulpini si radacini. In lupta cu acestia de mare ajutor sunt si craitele plantate la baza tufelor de flox. Locul ales pentru plantare trebuie sa fie luminos si insorit. In cazul solurilor nisipoase si sarace alegeti locuri semiumbrite, pentru ca aici umezeala necesara se pastreaza cel mai bine. Specialistii spun ca datorita semiumbrei culorile florilor par mai proaspete. Plantele se fac din ce in ce mai frumoase, incarcandu-se de flori odata cu trecerea timpului. Daca doriti o planta compacta este indicat sa ciupiti lastarii care depasesc lungimea de 15 cm. - insa, retineti, ca facand acest lucru, florile vor avea inflorescente mai mici si vor inflori mai tarziu. Pentru a prelungi inflorirea taiati imediat florile ofilite. Dupa ploaie, scuturati capetele de picaturi, pentru ca apa acumulata ingreuneaza foarte mult inflorescentele mari, conducand la ruperea lor. Pe masura ce cred, tulpinile de flux trebuie sprijinite, pentru a evita caderea sub greutatea florilor. In cazul in care observati niste pete albe pe frunzele de flox inseamna ca planta este atacata de fainare. Tratamentul preventiv se face prin stropire, evitarea inghesuirii plantelor (prin taiere) si despartirea tufelor care au devenit prea mari. Daca nu ati actionat la timp si planta este atacata de aceasta boala nu va ramane decat sa indepartati lastarii bolnavi si sa stropiti restul plantelor cu un fungicid recomandat pentru fainare, in dozele precizate de fabricant. Tripsul plantelor de sera Heliothrips haemorrhoidalis este raspandit in sere unde ataca plante ornamentale cum ar fi ferigile, azaleele, citricele, ficusii, etc. Prin hranire acestia sug sucul celular iar tesuturile capata pete argintii sau roscate care mor cu timpul. Plantele raman mici si nu se mai dezvolta, in cazul atacurilor puternice uscandu-se complet. Adultii tripsilor sunt brun-inchisi, reticulati pe abdomen, cu picioarele si antenele galbui. Antenele sunt compuse din 8 articolatii dintre care ultimele sunt prevazute cu spini. Aripile sunt galben-cenusii prevazute cu o singura nervura, bifurcata, si cu franjuri lungi. Lungimea corpului este de 1,2-1,4 mm. Larvele sunt galbui, cu antenele si ultimele segmente cenusii. Femelele de trips depun oua din care dupa o perioada de 5-8 zile apar larvele. Acestea se hranesc ca si adultii, perforand cuticula frunzelor si extragand seva din plante. Stadiul de larva dureaza 14-16 zile, dupa care ele ajung la completa dezvoltare si se retrag in sol. In conditii de sera, tripsul plantelor de sera prezinta mai multe generatii pe an, inmultirea lor avand loc tot timpul anului. Cauta Mai MulteCopyright | XHTML | CSS

miercuri, 25 aprilie 2012

VACANTE

Acasa
Oferte
Oferte Last Minute
Oferte Low Cost
Sfaturi pentru vacanta
Cauta Vacanta Ieftina
Oferte Vacanta low Cost 9 sfaturi pentru o vacanta linistita Esti in febra pregatirilor pentru mult asteptata vacanta? Urmeaza aceste sfaturi si vei petrece un concediu cu adevarat linistit, alaturi de cei dragi! - Pastreaza banii si valorile pe care le ai in seiful hotelului! Ia cu tine doar sumele strict necesare pentru plati curente! - Daca esti nevoit sa faci un schimb valutar, apeleaza doar la reprezentantii caselor de schimb autorizate! - Refuza sa participi la jocurile de noroc de pe strada! Mai mult ca sigur vei fi pacalit si vei pierde toti banii! - Fii prudent cu persoanele nou cunoscute! Printre binevoitori s-ar putea strecura si oameni care sa te transforme in victima unui furt sau escrocherii! - Nu circula cu taxiuri fara insemnele firmei sau care nu au aparat de inregistrare a sumei datorate in schimbul deplasarii! - Evita sa arati banii pe strada, chiar si in fata celor care pretind ca sunt politisti! - In cazul in care detii arme de vanatoare sau sportive, acestea trebuie inscrise in pasaport! - Cand ai nevoie de o informatie privind localizarea hotelului, a diverselor obiective turistice etc., apeleaza cu incredere la politisti! - Supravegheaza-ti bagajele permanent, mai ales in mijloacele de transport sau in locurile aglomerate! Suna la politie in cazul unei infractiuni! Daca esti victima unei infractiuni nu ezita sa apelezi la organele de politie. Retine cat mai multe date despre locurile si persoanele pe care le-ai cunoscut si vei ajuta la descoperirea mai rapida a infractorilor si recuperarea bunurilor! Pentru a evita orice mic incident si pentru a avea o vacanta perfecta tineti cont de urmatorele sfaturi: 1.neaparat hidratare!!! beti minimum 2,5 l de apa pe zi 2.epilarea e foarete efcienta in aceste situatii;e bine sa se faca inainte cu o zi de plecare(sub actiunea soarelui cresc foarte repede ,din fericire soarele decoloreaza parul );nu va despartit de deodorant 3.se poarta intr-o sacosa un mic spray umplut cu apa minerala ,cu care se pulverizeaza dincand in cand corpul 4.transpiratia de pe obraz ,cand stati la soare ,este ca un ecran care filtreaza razele; 5.persoanele cu ten gras sunt cele mai avantajate de soare ,fiindca l eusca si indeparteaza cosurile ,netezeste pielea si le echilibreaza dozajul de sebum; 6.se va evita intrebuintarea fondului de ten cand stati la soare ,el acopera inutil tenul si forteaza porii sa se deschida pentru a respira; 7.este de preferabil sa vopsiti genele inainte de plecare ,decat sa le colorati cu rimel ,care poate sa se scurga pe obraz din cauza caldurii sau a apei sarate si sa ne irite; 8.se va evita alcoolul ,optand pentru apa minerala si suc de fructe;la fel cu tututnul; 9.dusurile dese ,acasa sau in vacanta nu trebuie facute intodeaun acu sapun fiindaca acerstya distruge PH-ul pielii ; 10.cand stati la soare ,evitati tranchilizantele si nu va dati pe piele cu parfum deoarece e fotosensibilizant si produce pete. 11.nu stati exagerat de mult la soare ,mai ales fara masurile care se impun. Inafara de insolatie pot aparea inrosiri ,edeme,dureri de ochii ,dureri de cap etc. 12.durerile de cap ,din cauza caldurii se pot atenua plimband un cub de gheata pe ceafa si la incheieturile mainilor;sunt si pentru racorire; 13.lenjeria si rochiile e recomnadat sa nu fie din fire sintetice sau foarte stramte deoarece produc transpiratie; 14.nu lasati banii si obiectele de valoare departe de voi; 15.folositi creme protectoare si creme hidratante pentru corp si fata; Sfaturi pentru a calatori ieftin In vacanta Este timpul unei vacante si In ciuda crizei economice si a problemelor financiare, destui oameni se g�ndesc sa petreaca vacanta In strainatate, la prieteni, la rude sau chiar In statiuni turistice. Insa pentru ca transportul cu masina este o alegere care Ii sperie pe multi, mai ales pentru distantele lungi, transportul aerian este cu siguranta cea mai rapida si comoda solutie. El poate fi si foarte ieftin daca tineti cont de anumite aspecte. Atentie la taxele de aeroport In primul r�nd, rezervati biletele din timp. Cu c�t se apropie data plecarii dumneavoastra, cu at�t preturile cresc. Spre exemplu, un bilet de avion pentru Madrid, cumparat de la o companie low-cost In luna ianuarie a acestui an pentru luna august a acestui an, a costat putin peste 100 de lei, dus-Intors cu tot cu taxele de aeroport. Acum Insa, un bilet costa aproape 1.000 lei. Al doilea sfat este sa verificati toate ofertele operatorilor. Cu siguranta veti gasi cea mai buna oferta a companiei pentru una dintre destinatiile spre care opereaza zboruri. Cele mai bune oferte au Insa locuri limitate. Daca vreti sa platiti mai putin, cumparati biletele direct de la sediile companiilor aeriene. Evitati astfel comisionul pe care ar trebui sa-l platiti agentiei de turism. Interesati-va daca In costul biletelor sunt incluse taxele de aeroport. O oferta de 50 de euro pentru un bilet de avion este tentanta, daca nu sunt incluse si aceste costuri. Altfel, s-ar putea sa platiti pe taxele de aeroport de cinci-sase ori mai mult dec�t ati facut-o pe biletul propriu-zis. tineti cont ca anumite servicii se platesc suplimentar. In cazul zborurilor low-cost, daca doriti un anume loc In avion, se percepe o taxa suplimentara In jur de 80 de euro. Pentru o bicicleta veti plati 25 de euro, iar pentru animale 35 de euro la cabina. De asemenea, pentru copii cu v�rste de p�na In doi ani, nu se ofera loc, dar se plateste Intre 20 si 25 de euro. De preferat, rezervati online. Majoritatea operatorilor aerieni ofera tarife mai mici In cazul In care rezervarea biletelor se efectueaza pe internet. Atentie la plata! Pentru rezervarile online, exista doua modalitati de achitare: prin card sau transfer bancar. Ultima varianta este mai ieftina. In plus, banca nu percepe comision. Spre exemplu, un bilet de avion dus-Intors la Madrid In decembrie costa 480 de lei prin transfer bancar si 500 de lei prin plata cu cardul. Alte companii taxeaza cu 5 euro plata cu cardul. Nu In utimul r�nd, stati cu ochii pe ofertele last-minute. In cazul In care nu au fost ocupate toate locurile unei curse, compania lanseaza oferte cu tarife de zbor mai ieftine. Cumparati vouchere. Acestea au o anumita valoare si pot fi folosite pentru plata calatoriilor Intr-un anume interval de timp. Puteti oferi un voucher cadou celor dragi care pot alege destinatia spre care doresc sa zboare. AcasaOferteOferte Last MinuteOferte Low CostOferte Vacanta Last Minute, Low Cost etc. Cauta Vacanta Low Cost sau Last Minute Oferte Vacanta low Cost OFERTE SPECIALE
Mai Jos Aveti o lista cu oferte speciale la preturi reduse.
inflight-travel.com Bilete LOW COST - www.esky.ro Agentia de Turism - Kiss Travel ROMANIA TRAVEL VIDEO Copyright XHtML | CSS Copyright XHtML | CSS